Behandlingar, barn­tandvård & implantat

God tandhälsa är en förutsättning för ett friskt liv. Vi använder oss av modern teknik och beprövade metoder och håller oss ständigt uppdaterade vad gäller forskning, allt för att ge dig den bästa tandvården.

Vi hjälper även dig som har dåliga erfarenheter av tandvård. Att vara rädd för tandläkaren ska inte vara ett hinder för god tandhälsa. 

 

Behandlingar

Vi bedriver allmäntandvård vilket innebär att vi undersöker tänder, munhåla, käkled och käkmuskulatur. Om behov finns behandlar vi. Helst vill vi förebygga sjukdomar så att munhålan bibehålls frisk. Behandlingarna kan vara alltifrån fluorbehandling, tandstensborttagning, att göra lagningar till att utföra proteser, kronor, bettskenor, större broarbeten, kirurgi eller implantat. 

Barn­tandvård

Citytandläkarna har mångårig erfarenhet av barntandvård och vet därför att det är av stor vikt att barnet får en positiv första upplevelse av tandvården. Att tidigt bli medveten om vikten av att sköta sina tänder skapar en trygg grund och är en investering för livet. Lista gärna ditt barn hos oss så får du kallelse från och med det året barnet fyller 3 år. Finns behov är ni självklart välkommen även innan barnet fyller 3.

Alla barn är välkomna att lista sig för kostnadsfri tandvård. Gäller tom hela det år man fyller 23. Hos oss kallas barnen regelbundet efter individuella behov. Finns behov för tandreglering samarbetar vi med specialister på tandregleringen, Östertsunds sjukhus.

Implantat

Om du förlorat en eller flera tänder kan tandimplantat vara bästa lösningen. Vi samarbetar med Parodontolog Jan Gudmundson, som utför implantatoperationerna här hos Citytandläkarna. Om du funderar på denna behandling kan du boka tid för konsultation. Vi använder oss av implantat från Straumann, ett av världens mest beprövade och väldokumenterade implantatsystem.

 
 

Tand­blekning

Vill du få ett vitare leende? Med individuella mjukplastskenor och gel bleker du tänderna hemma, dag eller natt, till önskat resultat. Blekning med skenor har visat sig ge bästa resultatet och du har kontroll över processen från början till slut. Du avgör därmed själv hur mycket du vill bleka. Resultatet är oftast bestående i flera år. Innan blekningen påbörjas gör vi en kontroll för att utesluta att det finns hål och att tandköttet är friskt. 

Akut­vård

Är du listad patient hos oss och är i behov av akut tandvård, då tar vi emot dig under våra öppettider som regel samma dag, i mån av tid. Efter våra öppettider hänvisar vi till jourhavande tandläkare på 063-153300.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB